Interview με τους Satelights

satelights

Βρεθήκαμε πριν λίγες μέρες στο υπερθέαμα του punk στερεώματος όπου Wish Upon a Star, Bandage, 10 to Go και Satelights ένωσαν τις δυνάμεις τους για να μας προσφέρουν κάτι το ξεχωριστό.

Έπειτα από το τέλος της βραδιάς, ήρθαμε σε επαφή με τους Satelights, μία μπάντα, που απείχε μεν ηχητικά από τους τόνους της βραδιάς, παρόλα αυτά όμως, κατάφεραν να μας κεντρίσουν το ενδιαφέρον με τη διαφορετικότητά τους, την ευελιξία τους πάνω στη σκηνή και τον αέρα του κάτι το «καινούργιο» που κουβαλούσαν μαζί τους.

Σας δίνουμε λοιπόν την ευκαιρία να τους γνωρίσετε και να ψάξετε τις μουσικές τους γιατί τους αξίζει!

Ξεκινάμε;

– Για αρχή ίσως η πιο κλασσική ερώτηση που μπορεί να σας κάνει κανείς. Από πότε υπάρχετε ως μπάντα και πώς πρόεκυψε το όνομά σας ;

– Οι 3 από εμάς (Nick,Θοδωρής και Άκης) είχαμε συνυπάρξει και παλαιότερα σαν Coastline Observatory και λίγο πολύ εδώ και χρόνια παίζαμε μουσική μαζί αλλά σαν Satelights υπάρχουμε από τις αρχές του 2013 όταν άρχισε να παίζει μαζί μας ο Βύρωνας(μπάσο). Όπως στις περισσότερες περιπτώσεις δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη ιστορία πίσω από το όνομα απλά όταν ήρθε η στίγμη να βρούμε ένα όνομα ήταν αυτό που μας άρεσε περισσότερο απ’ όσα είχαμε σκεφτεί.

– Πολλοί θεωρούν ότι έχετε πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τους Thrice. Πώς εκλαμβάνετε εσείς ένα τέτοιο σχόλιο ; Γενικά, ποιες είναι οι επιρροές σας ;

– Οι Thrice σίγουρα αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες κοινές μας επιρροές οπότε είναι λογικό να υπαρχούν στοιχεία τους στην μουσική μας αλλά έχουμε και αρκετά χαρακτηριστικά που μας διαφοροποιούν,ισώς λίγο πιο pop. Είναι πάρα πολλά τα συγκροτήματα  και οι μουσικοί που μας επηρεάζουν κάποια από αυτά είναι Thrice,Biffy Clyro,Mew,Phoenix,Queens Of The Stone Age,Elliott,Jimmy Eat World,Talk Talk,Phil Collins και πάρα πολλοί άλλοι.

– Για το είδος που εκπροσωπείτε υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι αντιπροσωποί του στην Αθήνα. Κατά πόσο είναι εύκολο λοιπόν να ξεχωρίσετε και ποιο είναι το κλειδί της επιτυχίας κατά τη γνώμη σας ;

– Υπάρχουν τόσα κάλα συγκροτήματα πλέον στον ευρύτερο χώρο του Αγγλόφωνου ρόκ ήχου αλλά όλα είναι διαφορετικά μεταξύ τους ανάλογα με τα βιώματα,τα ακούσματα που έχει η κάθε μπάντα και στο τέλος όλοι έχουν κάτι διαφορετικό να προσφέρουν.Είμαστε ακόμα μια μικρή σκήνη όποτε μόνο καλό κάνει να υπάρχουν πολλά καλά σχήματα.Σε ότι έχει να κάνει με την επιτυχία δεν υπάρχει κάποιο κλειδί και εμείς είμαστε μια πολύ καινούρια μπάντα για να μιλάμε για επιτυχία εμείς αυτή την στιγμή θέλουμε να γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι σε αυτό που κάνουμε.

– Γενικά από πού θα μπορούσατε να πείτε ότι αντλείτε πήγη έμπνευσης για τη δουλειά σας ; Τι δυσκολίες παρουσιάζει το κομμάτι της δημιουργίας κομματιών ;

– Τα περισσότερα κομμάτια μας καταπιάνονται με πράγματα που μας έχουν συμβεί και μας έχουν επηρεάσει σε ότι αφορά το στιχουργικό μέρος και μουσικά δεν σκεφτομάστε ποτέ οτί πρέπει να ακούγεται κάτι με έναν συγκεκριμένο τρόπο.Είναι μια πολύ φυσική διαδικασία αλλά το δύσκολο μέρος είναι ότι προσπαθούμε να είμαστε όλοι ικανοποιημένοι με το κάθε κομμάτι κάτι που δεν είναι τόσο εύκολο μιας και πολλές φορές υπάρχουν 4 διαφορετικές απόψεις για το τι πρέπει να γίνει.

– Υπάρχουν στιγμές που νιώθετε ότι δημιουργούνται φυσιολογικές προστριβές ανάμεσά σας κ πώς το ξεπερνάτε ;

– Είναι λογικό να υπάρχουν προστριβές μέσα σε μια ομάδα άλλα γνωριζόμαστε αρκετά χρόνια ώστε να τις ξεπερνάμε σχετικά γρήγορα.

– Πόλλες φορές οι αλλαγές στο σχήμα μιας μπάντας επιφέρουν και αλλαγές στη συνολική τους εικόνα. Εσείς θεωρείτε ότι με το τέλος της συνεργασίας σας με τον Βύρωνα, θα έχετε να αντιμετωπίσετε κάποιες δυσκολίες στο να ανασυγκροτηθείτε ;

– Η αλήθεια είναι ότι από την αρχή της συνεργασίας με τον Βύρωνα περιμέναμε ότι μπόρει να έρθει αυτή η στίγμη. Ο Βύρωνας είναι ένας πολύ ταλαντούχος και ανερχόμενος κωμικός όποτε ξέραμε ότι μπορεί να ερχόταν η ώρα που δεν θα προλάβαινε να κάνει και τα δύο. Σίγουρα θα είναι διαφορετικό να παίζουμε με κάποιον άλλον μετά από ενάμιση χρόνο άλλα πιστεύουμε πως όλα θα εξελιχθούν καλά.

 

Satelights04

 

– Γνωρίζουμε ότι έχετε μία άλφα εμπειρία από live εμφανίσεις. Έχετε να μοιραστείτε μαζί μας κάποια από αυτές που ξεχωρίζει για εσάς ;

– Αν και είμαστε μια αρκετά νεαρή μπάντα και δεν έχουμε τόσα πολλές εμφανίσεις στο ενεργητικό μας, η καλύτερη στιγμή μας ήταν όταν σε ένα πρόσφατο live ακούσαμε να τραγουδούν μαζί μας κάποιοι από το κοινό.Ακόμα και αν ήταν 5-10 άνθρωποι αυτοί που το κάνανε, δημιούργησαν μια πολύ ξεχωριστή στιγμή για εμάς μιας και δεν μας είχε ξανασυμβεί.

– Πώς θα είδατε το live της 7/11 όπου σας συναντήσαμε ; Ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες σας ;

– Το live ανταποκρίθηκε πλήρως στις προσδοκίες.Ακόμα και αν δεν ταιριάζαμε απόλυτα στο line up είχαμε την ευκαιρεία να μοιραστούμε την σκηνή με 3  από τις καλύτερες μπάντες που υπάρχουν αυτή την στιγμή στην χώρα μας ειδικά στον χώρο του punk rock όποτε για μας ήταν μια τέλεια βραδιά.

– Αυτήν τη στιγμή σε τι φάση σας πετυχαίνουμε ;  Έχουμε να περιμένουμε κάτι από εσάς στο άμεσο ή έμμεσο μέλλον ;

Αυτή την στιγμή έχουμε επικεντρωθεί στο να προβάρουμε και να κάνουμε demo καινούριο υλικό που ελπίζουμε να κυκλοφορήσουμε μέσα στην επόμενη χρονιά και σίγουρα θα προσπαθήσουμε να παίξουμε όσο πιο πολλά live σε όσο πιο πολλά μέρη μπορούμε.

 

Αυτά λοιπόν είχαν να μας πουν οι Satelights και εμείς τους ευχαριστούμε ιδιαιτέρως για την προθυμία τους να μας παραχωρήσουν αυτή τη συνέντευξη, καθώς και την ευγένεια τους. Παιδιά σας ευχόμαστε τα καλύτερα!!!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους Satelights:
http://satelightsgr.bandcamp.com/
Επιμέλεια κειμένου : Γεωργία Καμίδου και Κική Παπαδαμιανού, εκπομπή Whiskey & the Rain

Πηγή φωτογραφιών : Βασιλική Παναγοπούλου/Φωτογραφικό αρχείο των Satelights

 

2 thoughts on “Interview με τους Satelights

  1. Συγγνώμη για την υπόδειξη, αλλά η φωτογράφος λέγεται Βασιλική Παναγοπούλου.

Leave a Reply