Interview με τους Wish Upon A Star

 

wish upon a star

Οι Wish Upon A Star αποτελούν μία από τις πιο αγαπημένες μπάντες που έχουμε φιλοξενήσει ως σύλλογος σε φεστιβάλ. Δεν είναι μόνο η μουσική τους, η επαφή που έχουν με τον κόσμο κατά τη διάρκεια της εμφάνισής τους, ούτε η χημεία που έχουν μεταξύ τους. Είναι όλα αυτά μαζί και κάτι παραπάνω, είναι η αφοσίωση τους και το πάθος τους σ αυτό που κάνουν, είναι η επιμονή τους μέχρι του ιδανικού αποτελέσματος, είναι ο δυναμισμός τους και η σιγουριά τους επί σκηνής και είναι και οι ψυχές τους που μοιάζουν ακόμα παιδικές! Εμείς λοιπόν όπως θα καταλάβατε τους γνωρίσαμε πάνω κάτω, θέλαμε όμως να μάθετε και εσείς γι αυτούς γιατί πρόκειται για μία μπάντα που όσοι από εσάς δεν γνωρίζουν, επιβάλλεται να μάθουν. Και αυτούς και κυρίως τη μουσική τους.

Ας αφήσουμε τα πολλά λόγια όμως τώρα κι ας δούμε τι μας είπαν…

– Για αρχή ίσως η πιο κλασσική ερώτηση που μπορεί να σας κάνει κανείς. Από πότε υπάρχετε ως μπάντα και πώς πρόεκυψε το όνομά σας;

– Γεια χαρά κορίτσια! Με τη συγκεκριμένη σύνθεση υπάρχουμε από το 2009, όμως το όνομα προέκυψε κάποια χρόνια πριν όταν σπουδάζαμε στο Ρέθυμνο και είχαμε ξεκινήσει τα πρώτα μας βήματα ως συγκρότημα.

– Γενικά γνωρίζουμε ότι είστε αρκετά δραστήριοι και έχετε κάνει πολλά live ως τώρα και σε Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ποιο είναι το μυστικό σας για την επίτευξη τόσων επιτυχημένων συνεργασιών;

– Δεν υπάρχει μυστικό επιτυχίας! Διάθεση πρέπει να υπάρχει για όλο αυτό που κάνουμε και όρεξη για αρκετή δουλειά. Είμαστε τυχεροί διότι η σκηνή στην οποία ανήκουμε μπορεί να είναι μικρή όμως ο κόσμος που την αποτελεί δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον και είναι αρκετά δραστήριος. Τέλος χρειάζονται και πολλές ώρες πάνω από έναν υπολογιστή για να κανονιστούν όλα αυτά!

– Πώς βλέπετε το κοινό συγκριτικά από πόλη σε πόλη και από χώρα σε χώρα; Υπάρχει κάποιο που είναι πιο ένθερμο;

– Υπάρχουν μερικές πόλεις στην Ευρώπη στις οποίες ο κόσμος ξέρει να περνάει πολύ καλά και μας κάνουν να αισθανόμαστε σα να παίζουμε στην πόλη μας. Δε θα ξεχάσουμε ποτέ τις πρώτες συναυλίες μας στη Λειψία(Γερμανία) και το Krajlevo (Σερβία) γιατί εκεί έχουμε ζήσει από τις πιο όμορφες στιγμές μας σαν μπάντα.Σίγουρα σε μικρότερες πόλεις και ιδιαίτερα στα Βαλκάνια που δεν γίνονται τόσα πολλά live όσα στη δυτική Ευρώπη το κοινό είναι πολύ πιο άμεσο και εκδηλωτικό.Τέλος θα πρέπει να σημειώσουμε ότι αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια με τη μεγάλη προσέλευση του κόσμου είναι κάτι παραπάνω από θετικό για εμάς.

– Έχετε πολλά χρόνια μουσικής πορείας στις πλάτες σας. Κατά πόσο είναι εύκολο να συνδυάσει κανείς μία full time δουλειά με την ενασχόλησή του με κάτι τόσο δημιουργικό όσο μία μπάντα;

– Δυστυχώς εμείς δεν έχουμε καταφέρει να συνδυάσουμε κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής! Όλοι μας αναγκαστικά απασχολούμαστε με part time δουλειές ώστε να υπάρχει χρόνος και δυνατότητα να μπορούμε να πραγματοποιούμε τα εκάστοτε σχέδια μας.

– Για την προώθηση της δουλειάς σας επιβάλονται και κάποιες περιοδείες, εντός και εκτός συνόρων. Αυτό το «φευγιό» μπορείτε να πείτε ότι σας χαρακτηρίζει; Δεν έχετε πολύτιμα «σκεύη» που αφήνοντάς τα πίσω, θα σας στερήσουν το οτιδήποτε;

– Όλα είναι θέμα επιλογών και προτεραιοτήτων. Το να μπορούμε να ταξιδεύουμε οπουδήποτε για να παίζουμε live είναι αυτό που μας γεμίζει και μας κάνει να περνάμε καλά. Επομένως δεν νιώθουμε ότι “επιβάλεται” να κάνουμε κάτι, αντίθετα αυτό το “φευγιό” είναι ένας από τους κυριότερους λόγους που παίζουμε μουσική.

 

wish upon a star 2

 

– Έχετε να μοιραστείτε μαζί μας κάποια ανάμνηση από κάποια live εμφάνισή σας που ξεχωρίζει για εσάς;

– Έχουν συμβεί πάρα πολλά ευτράπελα κατά την διάρκεια των περιοδειών μας! Ορισμένα αξιοσημείωτα είναι πως έχουμε καταφέρει να χάσουμε το καράβι στη Βενετία, να κινδυνεύουμε να αποκλειστούμε στα χιόνια στο Τορίνο και να έχουμε καταλήξει να περιοδεύουμε με τα ΚΤΕΛ στην Ελλάδα επειδή το βαν μας είχε αφήσει κάπου κοντά στα Τέμπη!

– Μετά από τόσα χρόνια συνεργασίας, πώς θεωρείτε ότι είναι πλέον οι σχέσεις μεταξύ σας;

– Πέρα από μπάντα είμαστε και φίλοι μεταξύ μας πάρα πολλά χρόνια και αυτό λειτουργεί πολύ θετικά γιατί γνωρίζει ο καθένας τις συνήθειες και τις ιδιοτροπίες του άλλου. Έχουμε καταφέρει η μπάντα να αποτελεί ένα κομμάτι της κοινής μας καθημερινότητας. Τσακωμοί και εντάσεις φυσικά και υπάρχουν όμως αυτό είναι φυσιολογικό γιατί οι ώρες που περνάμε μαζί είναι ατέλειωτες!

– Αυτήν τη στιγμή σε τι φάση σας πετυχαίνουμε; Έχουμε να περιμένουμε κάτι από εσάς στο άμεσο ή έμμεσο μέλλον;

– Το επόμενο μας live είναι στις 4 Απριλίου μαζί με τους Planet of Zeus και τους Tuber στην Ιερά Οδό.Πέρα απο αυτό μας πετυχαίνετε στην πιο δημιουργική φάση που έχουμε περάσει ποτέ. Γράφουμε τραγούδια για τον επόμενο μας δίσκο και ετοιμαζόμαστε να μπούμε στο studio για να τον ηχογραφήσουμε. Ελπίζουμε να είναι έτοιμος στις αρχές του καλοκαιριού.Τέλος εν όψη της κυκλοφορίας μας σχεδιάζουμε αρκετά live εντός και εκτός συνόρων.Φυσικά θα έρθουμε και στα Γιάννενα γιατί όπως σας έχω πει και από κοντά είστε από τους καλύτερους οικοδεσπότες που έχουμε συναντήσει!!!

Αυτά λοιπόν όσον αφορά τους Wish Upon A Star. Τώρα που διαβάσατε γι αυτούς σας δώσαμε αφορμή να ψάξετε και τις μουσικές τους.. είμαστε σίγουρες ότι δε θα το μετανιώσετε!! 😉

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους Wish Upon A Star :
http://wishuponastar.bandcamp.com/ 

Επιμέλεια συνέντευξης : Γεωργία Καμίδου και Κική Παπαδαμιανού, εκπομπή “Whiskey & the Rain”
Πηγή φωτογραφικού υλικού : Φωτογραφικό αρχείο των Wish Upon A Star

Leave a Reply