Interview με τους King Medicine

 

 

king medicine2

 

Βρεθήκαμε σε live τους στα πλαίσια της περιοδείας που έκαναν με τους Ιταλούς Line Out. Δεν τους είχαμε ξανά συναντήσει, αν και κάποια φήμη είχε φτάσει στα αυτιά μας γι αυτούς. Πήραμε μια γεύση και ομολογουμένως αυτό που είδαμε και ακούσαμε ήταν καλύτερο απ ότι μπορούσαμε να φανταστούμε ως τότε. Έτσι σκεφτήκαμε, γιατί να μην τους συστήσουμε και σε εσάς ;! Η επαφή έγινε, τα στοιχεία δόθηκαν, η συνεντεύξη πραγματοποιήθηκε και τώρα λίγες εβδομάδες μετά – ε, ναι.. θα μας συγχωρήσετε λίγο λόγω εξεταστικής – σας παρουσιάζουμε με πολλά χαμόγελα τους King Medicine από την Αθήνα.

Ας αρχίσουμε λοιπόν!

– Ας ξεκινήσουμε με κάτι κλασσικό. Πώς προέκυψε η ιδέα της γέννησης μιας μπάντας; Από πότε υπάρχετε ως σχήμα και.. γιατί King Medicine;

– Η μπάντα προϋπήρχε από το 2009 με άλλο όνομα (Another One Falls) και διαφορετικά μέλη. Μετά απο πολλές αλλαγές καταλήξαμε στο τελικό line-up το 2011 και το 2014 αποφασίσαμε να αλλάξουμε όνομα. Kυρίως γιατί το προηγούμενο ήταν κάτι που είχε συμφωνηθεί με προηγούμενα μέλη και γιατί δεν μας εξέφραζε πλέον. Το King Medicine έχει διάφορες ερμηνείες, εμείς το βρήκαμε μεσώ ενός τραγουδιού των Jets To Brazil, μας άρεσε και το υιοθετήσαμε.

– Γενικά, αποτελείτα μία punk rock μπάντα. Τι είναι το punk για σας; Ως προς τη μουσική αλλά και το ήθος. Η punk μουσική και γενικότερα αυτή η νοοτροπία έχει να κάνει καθαρά με την αντίδραση κοινωνικά και μουσικά;

Το Punk Rock είναι ένα μουσικό είδος που σχεδόν και οι 4 αγαπήσαμε από μικροί. Ίσως να ακούγεται λίγο κοινότυπο, αλλά το να δημιουργείς μια παρέα μέσα από την μουσική και να μπορείς κάθε φορά που παίζεις να κάνεις την ‘αυτο-κάθαρση΄ σου, είναι αυτό που σε κάνει να συνεχίζεις να παίζεις. Βέβαια, υπάρχουν και δύσκολες στιγμές, είτε επειδή δεν υπάρχουν λεφτά να επενδύσεις σε αυτό, ή γιατί πολλές φορές η συνύπαρξη 4 ατόμων σε κάτι τόσο δημιουργικό δεν είναι πάντα εύκολη. Αυτό κάνει την ενασχόληση σου με την μουσική να μην γίνεται και ποτέ βαρετή. Για το αν η ίδια η μουσική μπορεί να φέρει όπως λες την ‘αντίδραση΄ σε ό,τι δεν μας αρέσει δεν είναι κάτι μετρήσιμο, αλλά τουλάχιστον σε κάνει να συνειδητοποιείς πολλά πράγματα για την κοινωνία και τις προσωπικές σχέσεις, κάτι που σε ωθεί στο να αλλάξεις προς το καλύτερο. Στο τέλος μάλλον αυτό είναι και το πιο σημαντικό.

– Ποιες μπορεί να είναι οι επιρροές μουσικά ; Υπάρχουν κάποιες μπάντες του είδους που ξεχωρίζετε και θαυμάζετε, είτε εγχώριες, είτε του εξωτερικού ;

 Όπως είναι φυσικό, σε μια μπάντα με 4 άτομα ο καθένας από μας ακούει διαφορετικά πράγματα αλλά επειδή είμαστε πρώτα απ’ όλα φίλοι και έχουμε καθημερινή σχέση, πολλές φορές μπορεί κάποιος από μας να προτείνει να ακούσουμε κάποια μπάντα, και έτσι μετά να ΄κολλήσουμε΄ όλοι. Ο καθένας από μας βάζει τα δικά του στοιχεία στην μουσική που γράφουμε. Από την άλλη υπάρχει μια κοινή γραμμή σε ό,τι κάνουμε. Στην ουσία, ο ένας επηρεάζει τον άλλον και έτσι δημιουργείται ένα αποτέλεσμα που στο τέλος μας ικανοποιεί όλους. Βέβαια ίσως ο μπασίστας μας θα προτιμούσε να παίζαμε Glam Rock. Σε γενικές γραμμές η Punk Rock/Emo σκηνή των 90s και έπειτα, το Grunge και το Hardcore Punk της δεκαετίας του 80′ μας έχει επηρεάσει αρκετά. Σίγουρα μας επηρεάζουν και οι μπάντες στην Ελλάδα οι οποίες αυξάνονται και γίνονται ολοένα και καλύτερες. Ο κόσμος που ασχολείται με την ‘underground’ μουσική είναι λίγος και αυτό έχει ως συνέπεια να ανοίγεσαι σε διαφορετικά είδη μουσικής εντός μιας τέτοιας σκηνής επειδή σου αρέσει αυτό που ακούς ή επειδή θες να στηρίζεις τέτοιες προσπάθειες. Έτσι, το αποτέλεσμα είναι να δημιουργούνται σχέσεις και φιλίες από τις διαφορετικές μουσικές σκηνές και μπάντες, όπου ο ένας επηρεάζει τον άλλον.

-Είναι εύκολο να βρείτε μέρη να κάνετε live; Πόσο εύκολο η δύσκολο είναι το στήσιμο ενός τέτοιου εγχειρήματος;

Γενικά είναι εύκολο. Αν και πέρυσι ειδικά πολλοί χώροι που έκαναν αξιόλογη προσπάθεια έκλεισαν, πάντα θα βρίσκεται κάτι στο οποίο θα μπορείς να διοργανώσεις ένα live είτε αυτό είναι στέκι ή σε μαγαζί κτλ. καθώς και άτομα πρόθυμα να σε βοηθήσουν να στήσεις κάτι τέτοιο. Το μόνο ας πούμε δύσκολο είναι το ότι πρέπει να έρθεις σε επαφή με διαφορετικά άτομα για να συνεννοηθείς και έτσι ίσως υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση στο πώς κυλάνε τα πράγματα. Ωστώσο είναι μια πολύ δημιουργική διαδικασία και σίγουρα σε γεμίζει κάθε φορά που διοργανώνεις μια τέτοια φάση.

 

 

 

– Εμείς σας συναντήσαμε πρώτη φορά επί σκηνής στην περιοδεία σας με τους LineOut. Πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία; Τι πιστεύετε ότι σας έδωσε αυτή η εμπειρία;

Ο φίλος μας ο Γιώργος από Wish Upon a Star μας έκανε το κονέ. Οι Lineout έψαχναν μία μπάντα να τουράρουν μαζί στην Ελλάδα και τους παρέπεμψε σε εμάς. Πρώτα απ’ όλα όσο κλισέ και αν ακούγεται κάναμε καινούργιους φίλους. Πραγματικά περάσαμε τέλεια αυτές τις 4 μέρες. Επίσης σίγουρα μάθαμε πολλά απο μία μπάντα που τεχνικά παίζει καλύτερα απο εμάς και ίσως λειτουργεί λίγο πιο “επαγγελματικά”. Lineout αν το δείτε αυτό “Porco Dio”!

-Γνωρίζουμε ότι έχετε κυκλοφορήσει πρόσφατα μία νέα δουλειά. Κατ αρχάς συγχαρητήρια για το αποτέλεσμα που βγαίνει ηχητικά. Πάνω σ αυτό όμως, θέλετε να μας πείτε μερικά λόγια για τη διαδικασία της δημιουργίας μιας τέτοιας δουλειάς; Από τη στιγμή που ξεκινάς να γράφεις στίχους και να συνθέτεις έως όταν επιτελούς μπαίνεις στο studio και ηχογραφείς.

Σε γενικές γραμμές δεν έχουμε συγκεκριμένο τρόπο με τον οποίο γράφουμε καινούργια κομμάτια. Μπορεί για παράδειγμα, ένα κομμάτι να προκύψει ενώ τζαμάρουμε στο στούντιο και αν μας ακουστεί καλό να το κρατήσουμε. Άλλες φορές μπορεί κάποιος απο τους κιθαρίστες, κυρίως, να φέρει κάτι πιο ολοκληρωμένο ή μια ιδέα που στο τέλος θα πάρει μορφή και θα γίνει κομμάτι. Αν και δεν έχουμε τόση μεγάλη εμπειρία στην διαδικασία της ηχογράφησης, αυτές οι λίγες ώρες που μια μπάντα μπαίνει σε ένα στούντιο και καλείται να ηχογραφήσει είναι πολύ σημαντικές. Στην ουσία παράγει κάτι που στην συνέχεια θα φτάσει στα αυτιά του κόσμου. Έτσι, το αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι όσο καλύτερο γίνεται. Στο τελευταίο μας EP συμμετείχαμε ενεργά στην παραγωγή και την ηχογράφηση, αφουγκραστήκαμε το πόσο δύσκολη είναι η όλη διαδικασία, αλλά από την άλλη πόσο επιβραβευτικό είναι για μια μπάντα στο τέλος να είναι ευχαριστημένη με το υλικό που κρατάει στα χέρια της.

– Ποια είναι όμως τα μελλοντικά σας σχέδια; Θα έχουμε να περιμένουμε και άλλες live εμφανίσεις στο νέο αυτό έτος;

Αυτό το καιρό προσπαθούμε να κανονίσουμε μερικές συναυλίες ακόμα και συνεχίζουμε να γράφουμε κομμάτια για μελλοντική δουλειά.

Σας ευχαριστούμε και καλή συνέχεια!
Σάββας, Ντίνος, Γρηγόρης & Πάνος.


Αυτά είχαν να μας πουν οι King Medicine και εμείς τους ευχαριστούμε εκ βαθέων. Τους ευχόμαστε καλή και δημιουργική συνέχεια σε αυτά που κάνουν.
Ελπίζουμε να πήρατε και εσείς μία μικρή γεύση για το τι είναι οι King Medicine, να ψάξετε λίγο τη δουλειά τους και κάποια μέρα, γιατί όχι, να τους δείτε live, γιατί τότε, τα πράγματα πάντα είναι καλύτερα.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους King Medicine :
https://kingmedicineband.bandcamp.com/

Επιμέλεια συνέντευξης : Γεωργία Καμίδου και Παπαδαμιανού Κική, εκπομπή “Whiskey & the Rain”

Πηγή Φωτογραφικού υλικού : Φωτογραφικό υλικό King Medicine

Leave a Reply