Interview με τους Acid Baby Jesus

acid baby jesus

 

Τους τελευταίους μήνες, ίσως κάποιοι από εσάς να έχουν παρατηρήσει ότι μέσα στις μουσικές μας προτάσεις στις εκπομπές, φιγουράρει και το όνομα Acid Baby Jesus. Οι ιδιαίτεροι ήχοι τους μας κέντρισαν από την πρώτη στιγμή το ενδιαφέρον και με τον καιρό κατέκτησαν επάξια τη θέση τους στη λίστα με τις αγαπημένες μας μπάντες. Έτσι, πήραμε το θάρρος να μιλήσουμε μαζί τους για να μας παραχωρήσουν μία συνέντεξη. Και λίγες μέρες μετά, είχαμε το παρακάτω αποτέλεσμα.

 

– Ας ξεκινήσουμε με αυτά που όλοι θα ρωτάνε πάντα… πείτε μας δυο λόγια για την ιστορία σας. Ποιοι είστε, από πότε υπάρχετε ως μπάντα και πώς προέκυψε το σχήμα και το όνομά σας ;

– Ξεκινήσαμε το 2009 ως bedroom recording project μόνο ο Οθωνας και εγώ αλλά μετά απο λιγο καιρό είπαμε στο Μάρκο και στον Τηλέμαχο να παίξουν μαζί μας για να μπορουμε να κανουμε live. Το ονομα δεν θυμάμαι ακριβώς πως προέκυψε και τι ακριβώς σημαίνει. Ο Oθωνας έχει φύγει πλέον απο την μπάντα και είμαστε ο Μαρκος, Τηλέμαχος, Dale και εγώ (Νώντας).

– Μέχρι τον περασμένο Νοέμβρη σας είχαμε χάσει λίγο. Αρκετό διάστημα απουσίας έως την κυκλοφορία του album σας Selected recordings. Ένα album που παρατηρούμε το οποίο διαφοροποιείται από το προηγούμενο. Η περιόδος δημιουργίας του λοιπόν αποτελούσε περίοδο πειραματισμού για εσάς; Δε φοβηθήκατε αυτό το διαφορετικό;

– Σε αυτό το διάστημα σίγουρα πειραματιστήκαμε αρκετά με νέους ήχους και καινούρια μουσικά όργανα αλλά ήταν και περίοδος που κλειστήκαμε στους εαυτούς μας και είδαμε πραγματικά τι θέλουμε να κάνουμε. Δεν το βλέπω σαν κάτι διαφορετικό αλλά σαν συνέχεια του ψαξίματος να βρούμε τον ήχο που έχουμε μέσα στο κεφάλι μας. Δεν δουλεύουμε ιδιαιτέρως γρήγορα και όταν νομίζουμε πως κάτι ειναι έτοιμο, το βγαζουμε.

– Θα θέλαμε να σταθούμε λίγο και στη συνεργασία σας με τη Slovenly Recordings. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι λίγοι έχουν τέτοιες ευκαιρίες και ίσως είναι και από αυτές τις στιγμές που χαρακτηρίζονται και ως καθοριστικές. Πώς προέκυψε λοιπόν;

– Γνωρίσαμε τον Pete(r) στην Σαρδηνία σε ένα φεστιβάλ που παίζαμε και μας πρότεινε να βγάλουμε δίσκο. Είπαμε OK και από τότε κυκλοφορούμε τη μουσική μας στη Slovenly.

– Αφού λοιπόν έχετε ήδη ανοίξει τα φτερά σας προς τα έξω, θα σας ήταν πιο εύκολο να μεταναστεύσετε οριστικά σε κάποια άλλη χώρα και να δοκιμάσετε τη μουσική σας καριέρα και εκεί;

– Μας αρέσει πολύ που ζούμε στη Αθήνα, δεν μπορώ δω την μπάντα σε κάποια άλλη πόλη. Η μουσική μας είναι στο tempo της Αθήνας.

 

acid baby jesus 3

 

– Έχετε κάνει ήδη αμέτρητα live στο εξωτερικό, ενώ οι εμφανίσεις σας εντός συνόρων είναι περιορισμένες. Γιατί εκεί; Ποια η διαφορά με το ελληνικό σανίδι;

– Θα ήταν δύσκολο να παίξουμε τόσα live στην Ελλάδα και επίσης μας αρέσει πολύ να ταξιδευουμε και να πηγαίνουμε το κομματι μας εξω. Στην Ελλαδα ειναι πιο ζόρικο το κοινό και οι διοργανωτές σε αντιμετωπίζουν λες και ήρθες να παίξεις με τα κουβαδάκια σου. Είναι λίγο τρομακτικό να παίζεις στην Ελλάδα.

– Με τόση εμπειρία που έχετε αποκτήσει στο θέμα των ζωντανών εμφανίσεων, θα έλεγε κανείς πως θα έχετε βιώσει στιγμές, καλές και κακές. Υπάρχουν κάποιες που ξεχωρίζετε;

– Εχουν υπάρξει πολλές καλές και κακές στιγμές. Μια από τις πιο έντονες ήταν όταν παίξαμε το τελευταίο live του tour μας στο Milwaukee και όταν πήγα στο backstage, ήμουν σίγουρος ότι ήταν το τελευταιο live με την αρχική μας συνθεση. Ηταν ένα πολύ φορτισμένο live για να τελειώσει μια μουσική περίοδος.

– Ένα άλλο θέμα τώρα. Μουσική και καθημερινότητα. Πώς το συνδυάζετε; Ζείτε αποκλειστικά από τη μουσική ή ασχολείστε και με κάτι άλλο; Μιλήστε μας λίγο για εσάς.

– Ούτε για πλάκα. Έχουμε όλοι δουλειές που πληρώνουν το νοίκι. Δεν μπορώ να περιμένω για τη μέρα που θα αλλάξει αυτό!

– Και κάτι για το τέλος.. Έχετε κάποια σχέδια για το μέλλον; Live εμφανίσεις ή κάτι δισκογραφικό;

– Τον Ιούλιο θα ηχογραφίσουμε τον πρώτο μας δίσκο με την καινούρια σύνθεση… πριν και μετά θα κανουμε τουρ απο δω και απο κει.
Σας ευχαριστούμε πολύ για την πρόταση !!

 

Ήταν μεγάλη μας χαρά να φιλοξενήσουμε -έστω και ηλεκτρονικά- τους Acid Baby Jesus στην εκπομπή μας και στη σελίδα του ΡΑ.Σ.Π.Ι. Τους ευχόμαστε τα καλύτερα και τους ευχαριστούμε ιδιαιτέρως.

Τώρα περιμένουμε το δικό σας παλμό σε όλα τα παραπάνω ! 😉

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους Acid Baby Jesus :

https://www.facebook.com/pages/Acid-Baby-Jesus/146447782059432?fref=ts&ref=br_tf

Επιμέλεια συνέντευξης : Γεωργία Καμίδου και Κική Παπαδαμιανού, εκπομπή “Whiskey & the Rain” ( https://www.facebook.com/Whiskeyandtherain.raspistation?fref=ts )
Πηγή φωτογραφικού υλικού : Φωτογραφικό αρχείο των Acid Baby Jesus

Leave a Reply