Interview με τους Bangies

Bangies

 

Δεν έτυχε ποτέ να τους συναντήσουμε κάπου on stage, παρ’ όλα αυτά, η φήμη τους είχε φτάσει στα αυτιά μας πολλές φορές. Μπάντα ιδιαίτερη που σίγουρα δεν ξεχνάς εύκολα. Δεν τους έχει φέρει ποτέ ο δρόμος τους στα Γιάννενα, τουλάχιστον όχι όσο είμαστε εμείς εδώ, και έτσι, είπαμε να τους φέρουμε με έμμεσο τρόπο εμείς κοντά σας. Είναι οι Bangies που μας παραχώρησαν αυτήν τη συνέντευξη και έτσι έχετε και έχουμε την ευκαιρία να τους γνωρίσουμε λίγο καλύτερα.

Ξεκινάμε ?!

 

– Ξεκινάμε πάντα με κάτι κλασσικό και με μία ερώτηση που μάλλον θα έχετε βαρεθεί να ακούτε. Πείτε μας δυο λόγια για την ιστορία σας. Πώς προέκυψαν οι Bangies και το όνομά τους ; Από πότε υπάρχετε ως σχήμα ;

– Οι Bangies είναι ένα project που δημιουργήθηκε πριν από 2-3 χρόνια. Με τα περισσότερα παιδιά γνωριζόμαστε από εποχές σχολείου ,σχεδόν όλοι παίζαμε μουσική παρέα ή με κάποιο άλλο σχήμα. Τον περασμένο Δεκέμβρη κυκλοφορήσαμε το πρώτο μας album “Straight From the Bassment” το όποιο μαγειρεύτηκε, με όσα μέσα είχαμε στα χέρια μας ,στο υπόγειο που προβάρουμε.

Από τότε που ξεκινήσατε ως σήμερα σας είδαμε να είστε ανοιχτοί σε διάφορα μουσικά είδη. Το σημερινό αποτέλεσμα είναι ένα όμορφο συνονθύλευμα. Ποιες ήταν οι επιρροές που σας έκαναν να φτάσετε σ αυτό το σημείο ;

– Μας αρέσει να πειραματιζόμαστε και να δοκιμάζουμε καινούρια πράγματα. Από την αρχή δεν θέλαμε να περιοριστούμε σε κάποιο συγκεκριμένο μουσικό είδος ,γι’ αυτό στο album θα παρατηρήσεις διαφορετικά στυλ από track σε track, όλα βέβαια είναι κομμένα και ραμμένα με μια hip hop νοοτροπία. Άλλωστε επειδή δουλεύουμε αρκετά με samples πρέπει να έχεις τα αυτιά σου ανοιχτά σε όλα τα είδη μουσικής γιατί πότε δεν ξέρεις που θα συναντήσεις το επόμενο sample που θα θες να κλέψεις/κόψεις.

– Είστε μια μπάντα που αποτελείται από 7 άτομα. 7 διαφορετικές προσωπικότητες , ο καθένας με τις δικές του επιρροές και ιδέες. Για να λειτουργήσει όλο αυτό μέσα σε μία μπάντα τι ρόλο έχει ο καθένας από εσάς ;

– Όταν έχεις μια μπάντα με πάνω από τρία άτομα σίγουρα θα δυσκολευτείς να βρεις ώρες για πρόβα αλλά κατά την γνώμη μου το ότι είμαστε 7 διαφορετικοί άνθρωποι με διαφορετικά ακούσματα είναι υπέρ μας για ακριβώς τον ίδιο λόγο. Αν είναι καλό να έχεις 2ο ζευγάρια αυτιά είναι ακόμα καλύτερο να έχεις 7. Ο καθένας μας έχει τον ρόλο του μέσα στο σχήμα και όλοι μαζί δουλεύουμε για έναν συγκρεκριμένο σκοπό. Ούτως ή άλλως όλοι μας έχουμε και άλλα σχήματα για να καλύπτουμε και άλλου είδους ανησυχίες.

– Τα τελευταία χρόνια η κατάσταση στη χώρα μας είναι άκρως τεταμένη. Ποια είναι η άποψη σας για τα γεγονότα που διαδραματίζονται ;

– Δυστυχώς είναι αρκετά χρόνια τεταμένη η κατάσταση στην χώρα μας και θα συνεχίσει να είναι για αρκετά ακόμα. Γιατί όσο και να θέλουμε μερικά πράγματα δεν αλλάζουν από την μία μέρα στην άλλη, ειδικά όταν υπάρχει και μια ιστορία σαν την δικιά μας με σκλαβιά – πολέμους – διαφθορά και οικογενειοκρατία. Για εμένα φταίει η νοοτροπία που έχουμε σαν λαός, το πως αντιμετωπίζουμε και το πώς βλέπουμε κάποια θέματα. Δεν πιστεύω ότι κανένας πολιτικός είναι σε θέση να εφαρμόσει του νόμους που πρέπει να εφαρμοσθούν στην χώρα μας γιατί τους νοιάζει περισσότερο να καταφέρουν να παραμείνουν στην βουλευτική καρέκλα παρά να κάνουν πράγματα που θα καλυτερεύσουν το αύριο το απλού ανθρώπου.

– Θα θέλατε μέσα από τη μουσική σας να περάσετε κάποιο μήνυμα για όλα αυτά ;

– Επηρεαζόμαστε από ότι που ζούμε και γράφουμε γι’ αυτά χωρίς να θέλουμε να περάσουμε κάποιο συγκεκριμένο μήνυμα. Δεν παίζουμε μουσική για να αλλάξουμε τον κόσμο, παίζουμε γιατί έτσι μάθαμε να επιβιώνουμε. Η επιθυμία να παίξουμε μουσική γεννήθηκε σε όλους μας επειδή μας άρεσε να ακούμε μουσική. Έτσι για εμάς είναι σαν την ψυχοθεραπεία μα αντί να δίνουμε τα λεφτά μας σε ψυχολόγους και ψυχιάτρους τα δίνουμε σε gear και studio.

 

bangies 2

 

– Live εμφανίσεις και περιοδείες τώρα. Υπάρχει στα σκαριά κάποια μίνι περιοδεία για να προωθήσετε τη μουσική σας και εκτός Αθηνών ;

– Ακόμα δεν έχουμε τίποτα κλεισμένο αλλά είναι στο μυαλό μας να γίνει κάτι ανάλογο μέσα στον επόμενο χρόνο.

– Τι άλλο έχουμε να περιμένουμε από εσάς στο μέλλον ; Σε τι φάση σας πετυχαίνουμε αυτή τη στιγμή ;

– Αυτόν τον καιρό προσπαθούμε να οργανωθούμε λίγο καθώς έχουμε πολλά πράγματα στα σκαριά. Παράλληλα προβάρουμε στο studio όσο περισσότερο μπορούμε και ετοιμάζουμε νέα tracks για το επόμενο album.

– Και κάτι για το τέλος. Εμείς αυτόν το μήνα ανοίγουμε και πάλι τα μικρόφωνα για τη νέα σεζόν. Ζητάμε λοιπόν από τον καθένα από εσάς να μας πει μία μουσική επιλογή, το «κόλλημά του» αυτήν την εποχή. Για πείτε λοιπόν !

– MF Doom (the super villain) – BBNG – Madlib -Flying Lotus- Tame Impala -Kendrick Lamar

 

Και κάπου εδώ φτάσαμε στο τέλος αυτής της διαδικτυακής μας συνάντησης. Ευχαριστούμε από καρδιάς τους Bangies και τους ευχόμαστε τα καλύτερα για τη συνέχεια.

Και όσο για εσάς, τα ξέρετε.. stay tuned for more !! 😉

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους Bangies :

https://bangiesband.bandcamp.com/ 

https://www.youtube.com/channel/UCb-HpCp0LRyzVcWpgJudSfw

 

Επιμέλεια συνέντευξης : Γεωργία Καμίδου και Κική Παπαδαμιανού, εκπομπή “Whiskey & the Rain” ( https://www.facebook.com/Whiskeyandtherain.raspistation?fref=ts )

Πηγή φωτογραφικού υλικού : Φωτογραφικό αρχείο των Bangies

Leave a Reply