Interview με τους OTHERKIN

      Τέσσερις Ιρλανδοί αποφάσισαν να κάνουν μια μπάντα και να μας ξεσηκώσουν, όπως μόνο αυτοί ξέρουν! 

Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να κάνουμε αυτή την συνέντευξη! Ας ξεκινήσουμε λοιπόν! 

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά…. Ποιος είχε την ιδέα των OTHERKIN; 

Οι τρείς από εμάς, έμεναν μαζί για ένα καλοκαίρι στο Τορόντο και αυτό που μας ένωνε ήταν το ότι παίζαμε συνεχώς ακουστική κιθάρα. Τότε μας ήρθε η ιδέα να ξεκινήσουμε μια μπάντα όταν θα πηγαίναμε πίσω στην Ιρλανδία όπου και γνωρίσαμε τον Rob (ντραμς), μόλις φθάσαμε. 

Τι σας οδήγησε στην επιλογή του συγκεκριμένου ονόματος για το συγκρότημά σας; 

Ο Wynnie (κιθάρα) είχε την ιδέα όταν το είδε κάπου στο Ίντερνετ και πίστευε ότι είναι ωραίο .Όλοι συμφωνήσαμε, και αποφασίσαμε να το καθιερώσουμε! Μόλις λίγες εβδομάδες αργότερα ανακαλύψαμε την σημασία της λέξης…. 

Ακούγοντας την μουσική σας είναι λίγο δύσκολο να προσδιορίσω ένα είδος…Πως θα περιγράφατε  και τι σας οδήγησε στο να παίζετε αυτό το είδος μουσικής; 

Κατατάσσουμε  την μουσική μας στην Grudgepop ,δυνατές κιθάρες με ένα γλυκό τελείωμα! Δεν ξεκινήσαμε με αυτό το είδος αλλά καταλήξαμε σε αυτό, πειραματιστήκαμε με διάφορους ήχους στο παρελθόν και καταλάβαμε ότι κλίνουμε προς αυτό το είδος που όλοι μας συνηθίζαμε να ακούμε. 


Υποθέτω πως η ίδια η μουσική είναι η κύρια έμπνευση για έναν καλλιτέχνη….Ποιοι/ά καλλιτέχνες/συγκροτήματα έχουν εμπνεύσει εσάς; 

Ακούμε τα πάντα, από μουσική που είναι παρόμοια με την δική μας μέχρι Hip Hop και ηλεκτρονική. Αγαπημένες μπάντες όλων που μας έχουν εμπνεύσει είναι οι Clash, οι Ramones  και οι FIDLAR. 

Ακόμη όμως και οι συνεργασίες που προκύπτουν στην πορεία μιας μπάντας την επηρεάζουν! Εσάς ποιος/οι σας επηρέασαν και γιατί; 

Κατά κύριο λόγο οι άνθρωποι που μας καθοδήγησαν. Μας έκαναν πιο ώριμους όσον αφορά την επαγγελματική δουλειά στον χώρο της μουσικής βιομηχανίας. Χωρίς την καθοδήγηση τους θα ήμασταν ακόμη αφελείς. 

Βλέπουμε ότι τα live σας γίνονται και πιο επιτυχημένα! Πώς πιστεύετε ότι ανταποκρίνεται το κοινό στην μουσική σας; 

Πιστεύουμε πως βρίσκουν κάτι διασκεδαστικό στο άκουσμα της μουσικής μας. Θα μας άρεσε η μουσική μας ,να ήταν soundtrack κάπου που ο κόσμος θα περνούσε καλά και θα χανόνταν σε αυτήν. 

Οι περισσότεροι σας γνώρισαν μέσω του διαδικτύου, πιστεύετε όμως πως το ραδιόφωνο είναι ακόμα μία καλή ευκαιρία για μπάντες και καλλιτέχνες να προωθήσουν την μουσική τους σε όλο τον κόσμο; 

Φυσικά! Το ραδιόφωνο ίσως είναι ακόμα το πιο σημαντικό μέσο για την επιτυχία μιας μπάντας ή ενός καλλιτέχνη, και η δύναμή του δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.

Ακούγοντας την μουσική σας δεν είναι εύκολο να καταλάβω ποιο συναίσθημα κυριαρχεί….Εάν λοιπόν,  η μουσική σας ήταν ένα συναίσθημα, ποιο θα ήταν και γιατί; 

Θα ήταν αυτό το συναίσθημα που νιώθεις όταν έχεις πιεί δύο ή τρείς μπύρες και αρχίζει να σε χτυπάει .Το αλκοόλ δρα σαν ξεσηκωτικό, κάπως έτσι λειτουργούμε κι εμείς. 

 

Τον τελευταίο καιρό σας βλέπουμε αρκετά ενεργούς! Πότε θα μπορέσουμε να δούμε κάποια καινούργια δουλειά από εσάς; 

Έχουμε μπεί ήδη στο στούντιο και ελπίζουμε να έχουμε υλικό το συντομότερο δυνατόν. Stay tuned! 

Ποια είναι τα πλάνα σας για το μέλλον; 

Όλοι πιστεύουμε πολύ σε αυτή την μπάντα και θα παλέψουμε μέχρι τέλους! Θα συνεχίσουμε να γράφουμε μουσική και να κάνουμε tour  έτσι ώστε να έρθει πιο κοντά ο κόσμος με την μουσική μας. Αυτή την περίοδο είμαστε ήδη πολύ απασχολημένοι και σκοπεύουμε στο μέλλον να είμαστε ακόμα περισσότερο! 

Σας ευχαριστώ πολύ! 

Εμείς σε ευχαριστούμε!

Εμείς ξεχωρίσαμε τους OTHERKIN, ελπίζουμε να αρέσουν και σε εσάς!

 Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους OTHERKIN:
On Facebook: OTHERKIN
On Youtube: OTHERKIN OK


Επιμέλεια συνέντευξης: Βάσια Ρωμαίου, εκπομπή Music is the new Black
Πηγή φωτογραφικού υλικού : Φωτογραφικό αρχείο των OTHERKIN

Leave a Reply