Τον έχουν απολέσει έναν από τους σημαντικότερους μουσικούς στο κόσμο και έναν από τους μεγαλύτερους ερμηνευτές της ροκ μουσικής παραγωγής.Σαφώς μιλάμε για τον Lenny Kravitz που σε ηλικία 56 ετών στόχο έχει να γράφει μουσική και να ξεσηκώνει το κοινό του.

#1

Ως παιδί άκουγε κλασσική soul και rock και η πρώτη συναυλία που είδε ποτέ ήταν οι Jackson Five στο Madison square Garden στην Νέα Υόρκη.

#2

Η μητέρα του ήταν ηθοποιός ιδιαίτερα δημοφιλής τη δεκαετία του ’70, γνωστή κυρίως για τον ρόλο της στην κωμική σειρά “The Jeffersons”,ενώ ο πατέρας του ήταν παραγωγός ειδήσεων στο κανάλι NBC.

#3

Στην αρχή της καριέρας του έκανε εμφανίσεις με το όνομα Romeo Blu. Ήταν τότε (1970) που είχε υιοθετήσει το στιλ ισιωμένα μαλλιά και γαλάζιοι φακοί επαφής. Μετά το πρώτο demo του Kravitz, δύο μεγάλες δισκογραφικές έδειξαν ενδιαφέρον.

#4

Είναι χορτοφάγος.

#5

Πέρα από μουσικός είναι και ηθοποιός.

Αφορμή για να τον αγαπήσω αποτέλεσε το τραγούδι “The pleasure and the pain” συνοδευόμενο με ένα video clip που σε συνεπαίρνει, καθώς και το “Stillness of Heart”, κομμάτια που συστήνω ανεπιφύλακτα.

 

Μαρία Τσαλικίδου